Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Тернівці двох приблудних собак пошматували ножем. Є підозрюваний



На Дніпропетровщині зловмисник зарізав ножем приблудного собаку, а ще одного чотирьохлапого бідолаху тяжко поранив. Про мотиви вчинку нічого не відомо. Трагедія сталася ввечері 20 січня в багатоповерхівці міста Тернівки на вулиці Дніпровській. Поліція затримала ймовірного злочинця, а за фактом жорстокого поводження з тваринами відкрила кримінальне провадження.

Деякі обставини пригоди журналістові розповіла 21 січня прес-офіцер Павлоградського відділу поліції Анна Малишева. За її словами, напередодні ввечері черговий Тернівського відділення отримав повідомлення від мешканців багатоповерхівки на вулиці Дніпровській. Люди скаржилися на гучний собачий лемент у їхньому під`їзді.

- Оперативники хутко прибули на місце виклику й виявили на сходах двох закривавлених собак, - говорить А. Малишева. - В обох були перерізані шиї. Викликали ветеринара. Той констатував смерть однієї дворняги – жіночої статі, і тяжке поранення іншого собаки – породистого кобеля. Його відвезли до спеціалізованої клініки і там урятували життя. За словами мешканців, загибла тварина приблудилася до будинку і якийсь час мешкала у під`їзді. Люди її підгодовували. Нещодавно до неї внадився кобель. Можливо це й стало приводом для чиєїсь агресії.

За словами прес-офіцера, в поліції припускають, що бідолах пошматував ножем 49-річний чоловік, який також мешкає в цьому підїзді. Тернівчанина затримали, а вдома у нього вилучили закривавлений ніж. Слідство встановлює обставини трагедії й мотиви людської жорстокості. За фактом пригоди поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 299 КК України («жорстоке поводження з тваринами»). Ймовірному злочинцю загрожує арешт на строк до шести місяців або трирічне обмеження волі.

Анна Малишева констатує, що в Західному Донбасі випадки кримінального переслідування громадян за знущання над тваринами поки є рідкістю. Вона пригадує резонансну історію червня 2018 року в Першотравенську. Нагадаємо, 14 вересня міський суд покарав 58-річного власника собаки за розправу над своєю вихованкою. Бідолаха провинилася тим, що надзюрила в квартирі на килим. Чоловік спочатку жбурнув тварину з балкона, а потім вийшов і вдарив її кілька разів ногою. Тварина залишилась калікою. Інцидент стався на вулиці Ювілейній. Суд визнав містянина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 299 КК України, і призначив йому обмеження волі строком на 3 роки умовно. Жертву злочину на прізвисько «Герда» вже після інциденту прихистив місцевий поліцейський. Докладніше про цю пригоду читайте в публікації «На Дніпропетровщині покарали пенсіонера, який скалічив свого собаку (оновлено)».

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.