Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

На Дніпропетровщині покарали пенсіонера, який скалічив свого собаку (оновлено)


На Дніпропетровщині суд покарав власника собаки за знущання над чотирилапою вихованкою. Чоловік спочатку жбурнув тварину з балкона, а потім вийшов і вдарив бідолаху кілька разів ногою. Тварина залишилась калікою. Інцидент стався влітку 2018 року в Першотравенську. Про це йдеться у вироку міського суду від 14 вересня.

Згідно з вердиктом, на лаві підсудних опинився 58-літній розлучений пенсіонер. За даними суду, чоловік перебуває на обліку у нарколога через психічні і поведінкові розлади на грунті зловживання алкоголем. Пригода, через яку містянин отримав вирок, сталася 27 червня приблизно о 20.30 біля будинку №13 на вулиці Ювілейній. Жертва злочину має прізвисько «Герда», однак, про її породу у документі нічого не сказано.

Слідство встановило, що обвинувачений, перебуваючи в себе у квартирі, схопив тварину, вийшов на балкон третього поверху і на очах у своїх сусідів і перехожих пожбурив її вниз. Собака пролетів близько 10 метрів, вдарився об землю і, вочевидь, дуже забився. Господар однак не вгамувався - вискочив на вулицю і почав бити «Герду» ногами – в підсумку зламав бідоласі стенго. Свідками цієї події буди діти. Згодом поліція кваліфікувала дії чоловіка, як жорстоке поводження з тваринами. На стадії слідства прокурор і підозрюваний уклади угоду про визнання останнім своєї винуватості. Чоловік погоджувався з обвинуваченням і запропонованим покаранням.

Під час судового розгляду справи пенсіонер не змінив своєї позиції і визнав провину в інкримінованому йому злочині. Суддям чоловік розповів, що того вечора він вигулював собаку, повернувся додому, а згодом з`ясував, що його чотирилапа вихованка надзюрила на килим. За словами обвинуваченого, він не стримався і зробив усе те, що викладено в обвинувальному акті. Пенсіонер заявив про щире каяття. В підсумку Першотравенський міський суд на своєму засіданні 14 вересня затвердив зазначену угоду. Суд визнав містянина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 299 КК України і призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки умовно.

Раніше «На власні очі» писали про те, як на Харківщині 2-х чоловіків покарали за вбивство собаки. Зокрема, 51-річний чоловік отримав кілька років позбавлення волі за вбивство домашньої вівчарки. Натомість, замовнику розправи суд призначив 3 місяці арешту. Про це 22 листопада повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням, трагічний інцидент, внаслідок якого загинула тварина, стався в липні 2017 року. «40-річний мешканець Новобаварського району Харкова найняв місцевого п'яничку для вбивства своєї собаки та навіть видав знаряддя злочину - молоток. У якості винагороди пообіцяв пляшку горілки. Виконавець тримав вівчарку за ошийник та бив по голові молотком. Одна з сусідок почула скавчання тварини. Жінка вийшла на вулицю і побачила жахливу картину. Вона викликала зоозахисників та поліцію», - інформує прес-служба прокуратури Харківської області.

Втім, тварину врятувати не вдалося – вона померла внаслідок тяжкої черепно-мозкової травми, а перед смертю дуже страждала, зазначається у повідомленні. «Господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, через  яку вирішив позбавитися тварини та ще й у такий жахливий спосіб», - констатують у прокуратурі. 

Врешті, справа дійшла до суду. 51-річного чоловіка, котрому слідство інкримінувало вбивство собаки, Жовтневий суд Харкова визнав винним у жорстокому поводженні з тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України) і призначив покарання у вигляді 3 років і 4 місяців позбавлення волі. Виносячи вирок, суд врахував частково не відбуте обвинуваченим покарання за вчинену раніше крадіжку. А 40-річного харків'янина, котрий замовив вбивство вівчарки, суд визнав винним у підбурюванні та пособництві в знущанні над твариною (ч. ч. 4, 5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України) та призначив йому покарання - 3 місяці арешту. «Не погодившись із занадто м'яким вироком, прокуратура оскаржила рішення суду пршої інстанції в апеляції, наполягаючи на більш суворому покаранні», - йдеться у повідомленні.

P.S.

Вже після появи цієї публікації на блозі, прес-офіцер Павлоградського відділу поліції Анна Малишева повідомила журналістові, що скалічену "Герду" прихистив правоохоронець із Першотравенська. Співробітник місцевого відділення поліції виявився людиною з добрим серцем, але скромною, тому свого імені попросив не розголошувати.

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.