Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді діти гірників спробували себе в криміналістиці



У Павлограді діти гірників знайомились з роботою місцевої поліції, а їхні однолітки – сини і доньки правоохоронців - побували на одній із шахт Західного Донбасу. Обидві екскурсії відбулися 30 й 31 травня і були присвячені міжнародному Дню захисту дітей. Організували акцію Павлоградський відділ поліції і компанія ДТЕК Павлоградвугіль.

Про перший день проекту журналістові розповіла прес-офіцер відділу Анна Малишева. За її словами, дізнатися, як працюють захисники правопорядку, до місцевого відділу поліції 30 травня прийшли 13 дітлахів віком від 8 до 15 років. Очолював дитячу делегацію директор Шахтоуправління ШУ імені Героїв Космоса ДТЕК Павлоградвугілля Сасун Мкртчан. Екскурсантів на ганку відділу зустрічав його керівник Віктор Рибак.


«Спочатку ми показали юним гостям нашу чергову частину, потім побували на штрафному майданчику для арештованих автомобілів. Також діти побачили, яким є ізолятор тимчасового тримання осіб, котрі чекають вироку суду. Але найцікавішим для гостей виявилося знайомство з нашими експертами-криміналістами. Вони провели дітей до своєї лабораторії, наочно їм показали й розповіли про специфіку різноманітних досліджень, зокрема, відбитків пальців, та про інші тонкощі своєї справи. Більш того, діти власноруч змогли за допомогою приборів зняти свої відбитки, що залишились на предметах. Школярам це дуже сподобалося», - розповіла Анна Малишева.



Прес-офіцер зазначила, що справжній сюрприз чекав на юних гостей в актовій залі поліцейського відділу. «Ми зібрали там всю сучасну амуніцію наших співробітників – бронежилети, шоломи, наколінники тощо. Принесли зброю – пістолети й автомати різних типів і модифікацій і навіть кулемет на базі АКС. Дітям дуже кортіло вдягнути на себе дещо з побачених речей, тож ми не заперечували проти цього. Потім наші фахівці з сектору ювенальної превенції нагадали школярам правила безпеки під час літніх канікул. А завершилася екскурсія прогулянкою на поліцейських автомобілях і солодким столом. Усі дітлахи отримали подарунки й сувеніри на згадку про цю зустріч. До речі, тривала вона понад 2 години. Я певна, що цього дня вони зробили для себе  безліч цікавих відкриттів», - сказала А. Малишева.


Наступного дня, 31 травня, вже доньки й сини павлоградських правоохоронців здійснили мандрівку на гірниче підприємство – ШУ імені Героїв Космоса, де, вочевидь, теж побачили багато різних цікавинок із життя шахтарів.

Олександр Шульга, фото надані прес-службою Павлоградського відділу поліції

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.