Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

На Дніпропетровщині створили найбільшу в Україні підкову


Придніпров'я тепер має найбільшу в Україні металеву підкову. Артоб'єкт висотою 3,40 і шириною 2,85 метра встановили мешканці Миколаївської об'єднаної територіальної громади (ОТГ) на Петропавлівщині Дніпропетровської області. Повідомлення про національний рекорд з'явилося 17 серпня на сторінці громади у Фейсбук.

Металева підкова встановлена ​​між селами Петрівка і Катеринівка на найвищому в області пагорбі - Герцевій горі. Ініціатива створення підкови належить креативним мешканцям Миколаївської ОТГ. Їхню ідею підтримала місцева влада, а українські ковалі втілили задумане.


У суботу 17 серпня представник Національного агентства рекордів України Олена Балух вручила миколаївцям свідоцтво про рекорд. Вона зазначила, що прідніпровці перевершили львів'ян, які також мають підкову-велетня. Її розміри - 2,65 на 2,65 метра. Голова ОТГ Віктор Одоєвцев розповів, що над проектом підкови працювало багато людей. Наступного року, сказав він, миколаївці, можливо, створять найбільшу в Україні булаву.



До речі, у вересні 2018 року мешканці Миколаївської ОТГ встановили найбільший в Україні державний герб. Його висота - 4,65 м, а ширина - понад 3,4 м. Герб розташований на найвищій географічній точці Дніпропетровщини - 108 метрів над рівнем моря. Тризуб потрапив до реєстру Національного агентства рекордів України.


Олександр Шульга, фото зі сторінки Миколаївської ОТГ у Фейсбук

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.