Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Народила і ненавмисне вбила. Трагедія в Новомосковську



У Новомосковську суд амністував жінку, яку визнав винною у ненавмисному вбивстві своєї новонародженої дитини. Під час пологів немовля вислизнуло з утроби матері і смертельно вдарилося головою об підлогу. Трагедія сталася у домашньому льосі, куди обвинувачена пішла наодинці народжувати. Про це йдеться у вироку міськрайонного суду від 10 квітня 2018 року.

Як свідчить вердикт, на лаві підсудних опинилася ніде офіційно не працююча і заміжня жінка, мати двох малолітніх дітей. Слідство встановило, що приблизно в серпні 2016 року обвинувачена відчула, що завагітніла. Однак на облік до лікарів-гінекологів вона не стала, тож про її вагітність медики не знали. Здогадки мали лише деякі сусіди.

Минуло 8 місяців, і в ніч на 6 квітня 2017 року в обвинуваченої, яка перебувала у себе вдома, почалися перейми. За даними слідства, вона не стала кликати на допомогу лікарів. Натомість, близько 4.00 вийшла з будинку на вулицю, пішла до льоху, сіла навпочіпки і за третіми переймами народила хлопчика. Та щасливими для дитини ці пологи не стали – немовля вислизнуло із материного лона, вдарилося головою об тверду підлогу і смертельно травмувалося. За тиждень, 12 квітня, поліція провела огляд місця пригоди і виявила в картонному ящику в льосі мертве тільце і жіночий халат зі слідами крові.

На думку слідства, жінка не мала прямого умислу заподіяти смерть своєму дитяті і в критичний момент не усвідомлювала, що з новонародженим малюком може статися лихо. Тому поліція кваліфікувала її дії, як убивство, вчинене через необережність. Під час судового розгляду справи мати загиблого хлопчика повністю визнала свою провину в інкримінованому їй злочині, але відмовилася надавати пояснення щодо обставин трагедії. Зазначила лише, що не хотіла, аби таке сталося з її дитиною. Жінка висловила каяття у своєму вчинку і не заперечувала проти застосування до неї Закону України «Про амністію в 2016 році», під дію якого підпадала.

На своєму засіданні 10 квітня 2018 року Новомосковський міськрайонний суд визнав мешканку міста винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 УК України, і призначив їй 3 роки обмеження волі. Однак на підставі зазначеного закону служителі Феміди звільнили мати двох дітей від цього покарання. Втім, сторони в процесі ще мають час на оскарження цього вироку.

Олександр Шульга



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.