Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

На Дніпропетровщині чоловіка оштрафували на 17 гривень за 1,5 кг горіхів

У Тернівці ніде не працюючий чоловік отримав штраф від суду за те, що продавав на вулиці з рук невеличкий пакетик волоських горіхів. Вага товару склала 1,5 кг. Про це йдеться в ухвалі міського суду від 5 квітня.

Згідно з ухвалою, пригода, внаслідок якої мешканцеві Тернівки довелося давати пояснення в суді, сталася 21 березня близько 8.00 біля магазину «Масіс» на вулиці Пушкіна.

Поліція, яка зафіксувала цей факт, склала протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 160 КУпАП («Торгівля з рук у невстановлених місцях»). Під час судового розгляду цього випадку продавець горіхів визнав свою провину і висловив каяття. Служителі Феміди вивчили надані поліцією матеріали, вислухали чоловіка і 5 квітня визнали його винним у порушенні адміністративного законодавства і оштрафували його на 17 грн. без конфіскації предметів торгівлі. Суд також зобов`язав чоловіка сплатити державі судовий збір в сумі 352 грн.

Нагадаємо, нещодавно в Павлограді міська влада оголосила про черговий свій наступ на стихійних торговців. «З квітня поточного року розпочинається робота робочої групи і будуть проводитися систематичні комплексні рейдові заходи щодо повної ліквідації стихійної торгівлі, на порушників складатися адмінпротоколи та, за необхідності, проводити конфіскацію предметів торгівлі», - сказано у повідомленні міського відділу розвитку споживчого ринку та підприємництва. Повідомлення 10 квітня розміщене на офіційному сайті міста.

Чиновники також нагадують «вуличним торговцям»: «згідно ст. 152, ст.160 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», при виявленні порушень норм і правил благоустрою, за здійснення торгівлі в невизначених місцях на правопорушників накладається штраф в розмірі:
1. ст. 152 КУпАП:
- на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 360 грн до 1360грн);
- на громадян – суб`єктів підприємницької діяльності - від п`ятидесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 850 грн до 1700 грн).
2. ст. 160 КУпАП :
- торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої;
- торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами тягне за собою накладення штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгів».


P.S.

Майже два роки тому автор цього тексту став свідком того, як у центрі Павлограда жінка з невеличкого пікапа день у день торгувала м`ясом, яке вона називала свининою. Покупців у неї не бракувало. Її "бізнес" успішно пережив не одну облаву поліціянтів та всеукраїнську кампанію боротьби з африканською чумою 2017 року (тоді держава оголосила тотальну заборону несанкціонованому продажу м`яса свинини). Жінка на цьому відео й досі торгує тим самим товаром, що й кілька років тому. Щоправда, як одного разу пересвідчився журналіст, м`ясо їй підвозить вже інше авто. 



Олекса Сурай для www.5632.com.ua


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.