Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Військові однострої, червоно-чорні прапори. У Лозовій 14 жовтня пройшла святкова хода

У Лозовій на Харківщині патріотична громадськість влаштувала ходу до Дня захисника України. Цього року на масовості акції позначився карантин.

Ініціатором акції виступила Лозівська спілка учасників АТО. У середу 14 жовтня під синьо-жовті й червоно-чорні прапори стало близько півсотні містян. Участь у ході взяли ветерани російсько-української війни, бійці Збройних Сил, батьки загиблих героїв, громадські активісти. Вони зібралися о 10.00 у сквері Захисникам України (2-й мікрорайон) і згодом вирушили проспектом Перемоги до однойменного парку.


Більшість учасників були у військових одностроях. Крокуючи містом, вони скандували гасла: «Слава Україні – Героям Слава! та «Слава нації – Смерть ворогам!». До ходи долучилися діти – сини й доньки українських бійців.

За традицією акція продовжилася біля «Гайдамацького хреста», встановленого в парку на честь полеглих тут у грудні 1917 року захисників УНР.



Священики місцевих громад УГКЦ о. В’ячеслав Труш та о. Андрій Насінник провели жалобний молебень за героями, котрі в різні часи захищали Україну й віддали за неї своє життя. Хвилиною мовчання присутні вшанували їхню пам'ять. 

На честь Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва й створення УПА хор Преображенської парафії УГКЦ виконав кілька повстанських пісень.


Учасники акції говорили про історичні уроки боротьби за Україну, сучасні події на фронті й майбутні вибори до Лозівської громади. На завершення акції вони заспівали національний гімн.




Олександр Шульга

Схожі публікації:



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.