Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

«Ми перебуваємо під Його опікою». Греко-католицька громада Лозової відсвяткувала Хрещення Господнє


У Лозовій віряни Преображенської парафії УГКЦ разом зі своїми братами й сестрами у вірі зустріли одне з найбільших християнських свят – Хрещення Господнє (Богоявлення, в народі - Водохреще). 19 січня вони прийшли до храму в центрі міста на Святкову Літургію, яка завершилася великим освяченням води.

По завершенні обряду настоятель о. В’ячеслав Труш звернувся до парафіян:

- Ми живемо в світі, який постійно тисне на нас повідомленнями про загрозу війни, про хвороби, про економічні негаразди, про хвороби. Але ми мусимо пам’ятати, що не ми перші стикаємося з цими проблемами. Люди стикалися з цим сотні разів. 



- Але сенс Свята в тому, що Господь поряд із нами, що він жив серед тих самих проблем, стикався з ними, і що б із нами не сталося, ми повинні знати, що перебуваємо під Його опікою. Господь у цій воді, Господь у нашій Україні, Господь у наших серцях. Хай Він вас оберігає, а ця свята водичка служить нагадуванням, що Господь помер за кожного з вас… Хай Господь захищає ваші сім’ї. Христос рождається! Славімо Його!



Вже після освячення води віряни Геннадій Пономар та його дружина Тетяна подарували Преображенській громаді ікону Казанської Божої Матері. 



- Цю ікону мені свого часу передав мій колега харків’янин Володимир Нечитайло – її автор. Вона дерев’яна і написана маслом. Датована 2002 роком та освячена. Чому ми з дружиною вирішили віддати її Преображенській громаді? Бо в мене душа до цього храму лежить. І тут ця ікона більш потрібна.


Настоятель Преображенської парафії о. В’ячеслав говорить, що цінним є не лише сам дарунок, а й те, що люди роблять його щиро і приходять до храму з чистим серцем.

Олександр Шульга

P.S.

Святкова Божественна Літургія та Велике Йорданське Водосвяття відбулися цього дня в іншій греко-католицькій парафії Лозової - Трьох Святителів, а також у православних храмах міста.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.