Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

На Дніпропетровщині адепту «русского міра» дали 3 роки колонії умовно


Мешканець Тернівки, якого співробітники СБУ затримали у вересні 2019 року за підозрою в антиукраїнській пропаганді і закликах до розчленування держави, отримав 3 роки колонії умовно. Про це свідчить вирок міського суду від 21 жовтня.

Згідно з вердиктом, на лаві підсудних опинився сім’янин, батько двох дітей 14-ти й 7 років, працівник великого підприємства. Слідство встановило, що чоловік був учасником щонайменше двох відкритих антиукраїнських груп у заблокованій в Україні російській соцмережі «Одноклассники» - «Днепропетровск – Новорроссия» та «Днепр! Вставай!». В лютому й квітні цього року він розмістив під деякими текстами в цих групах власні коментарі з антидержавними закликами.

Зокрема, 23 лютого під публікацією «Киев пугает украинцев: «Армия России на подходе - если на Украине начнется третий майдан, РФ осуществит военное вторжение» обвинувачений написав:

«Россия просто хочет вернуть в свой состав юго-восток Украины, потому что эта территория исконно Русская!! Донбасс, Днепропетровск или теперь уже благодаря укрофашистам Днепр да и другие города юго-востока должны быть в составе великой России и пора эту территорию возвращать!!! ничего это скоро произойдет, всему свое время Днепропетровск и весь юго-восток за, не сиди сложа руки, а вставай на защиту!!»

А під публікацією «Киев пугает украинцев: «в Днепропетровске ждут освобождения от оккупационной фашистской власти» від 1 квітня підсудний залишив такий коментар:

«Быстрей бы уже пришла Россия и освободила от украинской хунты. Днепропетровск исконно был и будет всегда русским городом, потому что мы едины с Российской Федерацией! Мы все должны действовать решительно, мы должны подниматься на освобождение нашей родины и бороться за освобождения Днепропетровской области и всего юго-востока от укрофашистов! Быстрее мы это вместе сделаем и поднимемся, тем быстрее мы станем страной в составе России!»

Експерти із судової лінгвістики встановили, що в публічних дописах тернівчанина є прямі заклики до антиконституційної зміни меж территорії чи державного кордону України.



З вироку відомо, що на стадії досудового розслідування на той час підозрюваний уклав із прокурором угоду про визнання своєї винуватості. Чоловік «беззастережно визнав себе винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України» і погодився на відповідне покарання. 21 жовтня Тернівський міський суд затвердив цю угоду. Він визнав чоловіка винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і призначив йому 3 роки позбавлення волі, але умовно.

Раніше (11 вересня 2019 року) прес-служба СБУ повідомила, що спецпризначенці викрили на Дніпропетровщині у місті Тернівка інтернет-агітатора, який через російські соціальні мережі поширював антиукраїнську пропаганду. 4 вересня в будинку чоловіка правоохоронці провелик обшук і вилучили комп`ютерну техніку. «Пропагандист, виконуючи завдання своїх російських кураторів, за обіцяну грошову винагороду також розповсюджував з фейкових акаунтів дезінформацію про ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дій української влади», - йшлося у повідомленні СБУ.

Олександр ШУЛЬГА для tv-news.dp.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.