Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

У Павлограді нагородили маму зниклого без вісти 19-річного бійця


У Павлоградському районі мама без вісти зниклого 19-річного українського бійця Сергія Шевченка отримала державну нагороду. Відзнаку «Знак пошани» 2 жовтня Марині Цибі вручили виконуючий обов`язки місцевої райдержадміністрації Олександр Краснов і павлоградський військовий комісар Роман Господ.

Урочисте нагородження відбулося перед початком засідання Громадської ради при Павлоградській райдержадміністрації. Організатори присвятили цю зустріч темам соціальної адаптації ветеранів російсько-української війни (учасників АТО), виділенню їм земельних ділянок та патріотичному вихованню молоді.

Наказ Міністра оборони України про відзначення Марини Циби датований 11 вересня 2019 року. Відомо, що її син Сергій Шевченко у 2013 році пішов служити до лав Збройних Сил України й залишився там на контракті. У складі  93-ї окремої механізованої бригади хлопець, якому ще не виповнилося й 20 років, брав участь у боях на Донбасі. Служив механіком-водієм.


Сергій зник без вісти 29 серпня 2014 року під Іловайськом. На сьогодні про його місце перебування рідним і військовим нічого не відомо. Отримуючи державну відзнаку, мама бійця не стримувала сліз.

За час війни з російськими окупантами і їхніми найманцями свої життя за Україну віддали 7 мешканців Павлоградського району. Це Валерій Грабовий, Михайло Калихалін, Олександр Котов, Юрій Кривсун, Олександр Савенков та Ігор Троценко. Без своїх батьків, чоловіків і синів залишилися 6 родин.

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.