Остання публікація

Нотатки з війни | Про війну і україномовного Гуллівера

Зображення
Літо 2024 року. Південний схід. Покинута хата одного з прифронтових сіл. Хлопці, які тут окопалися, натрапили на клунок зі старими книжками...

Нотатки з війни | «Замість квітів - донат на ЗСУ»

На Самбірщині учні та вчителі сільської школи під час свята Останнього дзвоника зібрали понад 26 тис грн. допомоги для львівського підрозділу бригади ТрО. Кошти пішли на ремонт автівок військовослужбовців. Акцію назвали «Замість квітів - донат на ЗСУ». Нещодавно бійці 215 батальйону, яким допомогли земляки, звернулися до них із подякою.

«Такі вчинки нікого не залишають байдужим, - говорять військовослужбовці. - Ми щиро вдячні дітям і дорослим Ваютицької школи Самбірського району Львівської області за підтримку нашого батальйону і всіх тих, хто нині боронить Україну…» 

За словами бійців, отримані від земляків кошти вже дозволили поставити на колеса одну з робочих конячок служби логістики 215 батальйону. Це старенький позашляховик, який є черговою машиною підрозділу, регулярно використовується для різних завдань, тож завжди має бути на ходу. 

«Ми витратили менше половини зібраної суми, - пояснює представник служби логістики на ім’я Костянтин. – Відремонтували ходову, котра найчастіше виходить із ладу, гальма тощо. Ще лишилося грошей, які підуть на відновлення інших автівок».

Потреба в ремонтах виникає постійно, каже військовий. Бо то війна, і машинам доводиться їздити в екстремальних умовах. Тим паче, коли йдеться про вживану техніку. Наші бійці витрачають на неї купу власних грошей, але і їх бракує. 

Воютицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ігоря Добровольського Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області очолює Надія Титар. Благодійна акція, яка об’єднала учнів і військових 215 батальйону ТрО, відбулася 31 травня. Про неї є допис на фейсбук-сторінці школи: 

«Вдячні❤️ нашим славним захисникам за можливість жити, працювати, навчатись, мріяти, любити, усміхатись, радіти травневому сонечку, будувати плани... Під час проведення акції "Замість квітів - донат на ЗСУ" було зібрано 25 600 грн. і 50 злотих. Віримо, що ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!🇺🇦 Слава Україні!»

Олександр Шульга

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Лікар-ортопед Костянтин Кравченко: «За своє здоров'я варто боротися»

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

Шлюбний клубок, жовті вушка і гіпнотичний погляд. Що треба знати про вужів (відео)?