Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

На Дніпропетровщині оштрафували власника собаки


У Петропавлівському районі суд покарав власника собаки - пес задавив на смерть 16 сусідських курей. Самого чотирилапого «зловмисника» виконавча служба має вилучити у господаря. Про це йдеться у постанові районного суду від 20 листопада 2019 року.

Згідно з документом, пригода сталася вранці 24 жовтня в одному з населених пунктів району. Господар садиби залишив без нагляду свого пса на прізвисько «Тайсон» ще й забув одягнути собаці намордника. За якийсь час тварина чкурнула до сусідського двору, залізла до загороди, де паслися кури, і влаштувала на них полювання. 16 бідолах вона загризла. Власники знищеної птиці поскаржилися до правоохоронців, і ті склали відповідний адмінпротокол.



Чоловік, чий пес нашкодив у чужому дворі, на суд не з`явився. Однак це не завадило представникам Феміди винести рішення у справі. Вони дійшли висновку, що чоловік не дотримався ч.2 ст. 154 КупАП («Порушення правил утримання собак і котів...) і визнали його винним у дрібному хуліганстві (ст. 173 КУпАП). Суд зобов`язав власника рудого Тайсона сплатити державі 85 грн. штрафу і 384 грн. – в якості судового збору. А самого пса «потенційно небезпечної породи» суд постановив конфіскувати у господаря. Щоправда, в документі не сказано, хто буде утримувати собаку. Учасники засідання ще мають час оскаржити постанову.

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.