Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Павлоградські надзвичайники врятували життя вівчарці



У Павлограді рятувальники визволили з пастки вівчарку. Пес упав у водопровідний колодязь і не міг самотужки звідти вилізти. Пригода сталася 20 липня о 19.20 на вулиці Надрічній. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук керівник міськрайонного управління ДСНС Олександр Міславський.

За словами головного начальника місцевої служби порятунку, глибина колодязя, де опинився бідолаха, сягала 5 метрів. «За вказаною адресою було направлено черговий караул 27-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. По прибуттю до місця виклику рятувальники за допомогою драбини-штурмівки та пожежного рукава дістали вівчарку з пастки. Дякую особисто начальнику караулу Євгену Гулаку, командиру відділення Олександру Климуку та господарці собаки за винахідливість та кмітливість у порятунку тварини», - повідомив Олександр Міславський.


Для Павлограда і сусідніх міст Західного Донбасу це вже не перший випадок порятунку тварин, які опинилися в подібній ситуації протягом нинішнього літа. Раніше "На власні очі" писали про те, що 5 липня в Тернівці рятувальники прийшли на допомогу малому цуценятові, який мало не загинув, борсаючись у туалетній ямі. «Сьогодні тернівські вогнеборці врятували цуценя, яке впало, а можливо хтось «допоміг» йому впасти, до ями громадського туалету, - повідомив у Фейсбук Олександр Міславський. - Бідолашна тварина знаходилась там тривалий час і скавчала. Завдяки злагодженим діям особового складу її життю вже нічого не загрожує», - написав на своєї сторінці в мережі головний рятувальник міста й району. За врятовану тварину Олександр Міславський висловив публічну подяку начальникові караулу служби Юрію Чмихало, командиру відділення Миколі Гришину, пожежному Олексію Хижняку. Він відзначив їхню небайдужість і професіоналізм. «…тому що, крім Вас, виконати цю роботу більше нікому», - підкреслив керівник управління.


Інший випадок стався ввечері 6 червня. Павлоградські надзвичайники врятували собаку, яка впала до комунікаційного колектора на глибину близько 2 метрів. Колектор був частково накритий залізобетонною плитою, яку рятувальникам довелося зрушувати з місця за допомогою спецінструмента. «Потім пожежний-рятувальник Олександр Гушко спустився по драбині та на руках витяг з ями неушкодженою, досить велику за розміром, собаку. Бідолашна тварина не пручалась і поводилась не агресивно. Завдяки злагодженим діям особового складу її життю вже нічого не загрожує. Я дякую начальнику караулу 37-ї ДПРЧ Віталію Котенку, пожежним Олександру Гушко та Олександру Малишко, а також водію Євгенію Марченкову за професійно виконану роботу та порятунок чотирилапого», - розповів 7 червня у повідомленні в Фейсбук Олександр Міславський.

До речі, рятувати тварин, які опинилися волею обставин чи з вини людини в небезпеці, у Павлограді вміють не лише фахівці служби «101». Спортсмен, волонтер і екстремал-висотник Юрій Растрюха за своє життя допоміг не одному хвостатому бідоласі. Скажімо, кількох кошенят, які здерлися на дерева і не могли самотужки злізти, він врятував вже протягом червня.

Олександр Шульга, усі фото зі сторінки Олександра Міславського в Фейсбук

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.