Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

Євген Дрозд: «Мрію зустрітися з Ліонелем Мессі!»

За час футбольної кар'єри Євген «подарував» суперникам десятки голів. Одного разу поцілив у чужі ворота мало не з центру поля. Та ще й головою. Встиг пограти в юнацькій команді одного з клубів національної Прем'єр-ліги. Зараз Євгену 23 роки, і він працює в ДТЕК Павлоградвугілля. Футбол для нього більше, ніж хобі, радше - покликання.

Євген Дрозд - слюсар-ремонтник ЦЗФ «Павлоградська», працює на фабриці поки лише півроку, мешкає в Павлограді. Разом із дружиною Аліною виховує 2-річного сина Тимура. А ще він провідний нападник футбольного клубу «Агро-КМР» села Троїцьке. 

Його кумиром став Ліонель Мессі 

«Народився я в Покровському районі Дніпропетровщини. Виріс у селі, ніколи не був лежебокою. А коли траплялася вільна хвилина – грав із приятелями у футбол. До речі, чи не кожен із нас мав власного м'яча. Щоправда, термін його служби був коротким - ми лупцювали по ньому щосили, тренуючи свої удари. Спершу нам купували гумові м'ячі, потім зі шкіряним верхом. Сьогодні замість шкіри використовують синтетику», - розповідає Євген.


Після 9 класу хлопець за порадою батьків вирушив у Дніпро, вступив до технікуму і за кілька років опанував професію верстатника широкого профілю. Однак трудову кар'єру вирішив розпочати не на виробництві, а на футбольному полі. Євгену дуже кортіло втілити свої спортивні навички. Його кумиром був і залишається аргентинський нападник Ліонель Мессі - автор світових рекордів і володар престижних титулів. Приклад легендарного футболіста мотивував хлопця боротися за свою мрію. 

«У Дніпрі я почав займатися у футбольній академії ФК« Дніпро». Робив усе, щоб потрапити у великий футбол. Провчився там 3 роки, ще півроку відіграв за юнацьку команду «Дніпро-19», а потім отримав запрошення від ФК «Олександрія». Його дорослий склад виступав у Прем'єр-Лізі, тому для мене була велика честь підписати контракт із клубом і грати в юнацькій команді - «Олександрія U-19». В одному із сезонів ми стали срібними призерами чемпіонату України. За 2 роки час мого контракту з клубом сплив. На жаль, я отримав травму і не зміг поки виходити на поле», - мовить Євген.

У 2018 році доля привела його в Павлоград. Він відгукнувся на пропозицію футбольних менеджерів зайняти місце нападника в щойно створеному ФК «Атріум». На жаль, історія клубу виявилася досить короткою - вже наприкінці 2019 року він припинив існування. Натомість, у столиці Західного Донбасу хлопець зустрів ту єдину дівчину, яка надала його життю нового змісту. Вони одружилися, і незабаром у Євгена та Аліни народився син.

Забив із центру поля головою

Спортивні таланти молодого нападника помітили в іншому місцевому клубі - «Агро-КМР» села Троїцьке (Павлоградський район). Команда сьогодні змагається за чемпіонський титул у суперлізі Дніпропетровської області. Минулого сезону, під час виступів у 1 лізі, вона посіла 2 місце. Самого Євгена визнали найкращим нападником за підсумками першості, і він потрапив до символічної збірної області. На свій рахунок хлопець записав 20 голів.

«До речі, найоригінальніший і пам'ятний для себе гол я забив у Львові - у виїзному матчі «Олександрії U-19» проти «Карпат U-19», - згадує павлоградець. - Поцілив м'ячем у сітку воріт суперника майже з центру поля, та ще й головою. Ми перемогли тоді з рахунком 2:1, і мій гол був вирішальним. Я просто шаленів від радості. Нагадаю, це був чемпіонат України. Скільки всього разів мені щастило вразити ворота суперників, тепер і не скажу. Звісно, мені подобається забивати голи, саме тому я нападник. В «Агро-КМР» граю у зв'язці із півзахисником Іваном Тарасовим. Він працює в Павлоградському гірничорятувальному загоні. Ми чудово розуміємо один одного на полі». 

На початку 2021 року молодий футболіст влаштувався на ЦЗФ «Павлоградська» - стали в пригоді знання, отримані в технікумі. З виконанням обов'язків слюсаря-ремонтника у Євгена все гаразд, долати певні складнощі роботи допомагають колеги. Частину вечірнього дозвілля він присвячує тренуванням. Хлопець прагне тримати себе в спортивній формі, власним прикладом пропагує здоровий спосіб життя, займається бігом. А вихідними днями виступає за свою команду «Агро-КМР» на обласній першості.

«Робота на підприємстві анітрохи не заважає моєму захопленню і участі в іграх, - каже Євген. - І з дружиною Аліною у нас щодо футболу цілковите порозуміння. Їй теж подобається цей популярний вид спорту, вона відвідує матчі нашої команди. До того ж клуб оплачує виступ гравців – а це додаткова копійка до сімейного бюджету. В цьому сезоні ми, новачки суперліги, хочемо виграти «золото». Є у мене і потаємна мрія: зустрітися зі своїм кумиром Ліонелем Мессі. Це неперевершений віртуоз на полі. Один автограф такого майстра дуже багато чого вартий». 

Олександр Шульга для Вестник шахтера (усі фото надані Євгеном Дроздом)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.