Остання публікація

Нотатки з війни | "Місцевих війна загартувала"

Зображення
Сільською вулицею прямує немолода жінка. Поруч неї човгає хлопчина років восьми. Вочевидь, онук.

"Павлоградська Самооборона" відзначила третю річницю свого створення


Активісти громадського формування "Павлоградська Самооборона" відзначили 15 квітня третю річницю з дня створення своєї організації. Одним із лейтмотивів далеко не формальних урочистостей, які пройшли в центрі Павлограда, стала тема єдності всіх патріотів міста перед лицем російської агресії і боротьби з українськими корупціонерами.




 Вранці активісти провели патріотичний автопробіг. Акція стартувала з околиці Павлограда (в'їзд у місто з боку Донецька), де три роки тому силами місцевих жителів був побудований один із перших в Україні блокпостів. Трохи пізніше в сквері імені Тараса Шевченка "самооборонівці" провели урочистий мітинг. Його учасниками стали ветерани АТО, волонтери, депутати міської та обласної рад, духовенство УПЦ КП, "самооборонівці" з інших міст Дніпропетровщини.



Перед початком мітингу вихованці військово патріотична клубу "Сокіл" в ході показових виступів продемонстрували свої практичні навички та тактичні знання. Від імені ГФ "Павлоградська Самооборона" керівник штабу організації Сергій Тищенко вручив грамоти всім тим, хто словом і ділом підтримував громадське формування в його почесної місії. Також він передав подяки павлоградським волонтерам від імені військово-цивільної адміністрації Мар'їнки (прифронтове місто в Донецькій області). "Були пропозиції відзначити тут і бійців "Павлоградської Самооборони", але ми будемо домагатися, щоб це зробила сама наша влада", - зауважив С. Тищенко.





Він нагадав присутнім про історію створення громадського формування, про його роль у захисті міста від "русского мира", участі "самооборонівців" в охороні громадського порядку. Своїми спогадами про події трирічної давнини, пов'язані зі створенням і функціонуванням павлоградских блокпостів, цього дня ділилися багато учасників акції. "Зовнішній ворог наступає зі сходу, а є внутрішній ворог, який смокче кров з народа. Це корумповані чиновники, це ті злочинці, які сидять у владі і забирають останні крихти хліба у бабусь, у наших дітей, у нашого майбутнього. І я впевнений, що без перемоги в тилу не може бути перемоги на фронті. Тому треба згадати, як ми билися з супротивником раніше і стати тісніше плечем до плеча ... "- констатував С. Тищенко. Він також повідомив, що за три роки місцева влада так і не спромоглася підтримати активістів, які на волонтерських засадах беруть участь в патрулюванні вулиць, затримують правопорушників.



Довідка:

"Павлоградська Самооборона" виникла на хвилі революційних подій взимку 2013/2014 років як неформальна організація добровольців, готових захищати своє місто від місцевих і приїжджих тітушек. З весни 2014 року активісти разом з силовиками стали чергувати на блокпостах при в'їзді в Павлоград, брали участь в охороні важливих об'єктів, затриманні правопорушників. Влітку 2014 року багато активістів пішли на східний фронт захищати Україну (серед "самооборонівців" є загиблі). На початку осені 2014 року "Павлоградська Самооборона" отримала офіційний статус. Сьогодні це громадське формування, кістяк якого складають фронтовики, які пройшли загартування в важких боях на Донбасі. Організація налічує кілька десятків активістів. Частина з них разом з поліцейськими бере участь в патрулюванні вулиць Павлограда.

Олександр Шульга

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як правильно клепати косу. Поради від сільського косаря з Чернігівщини (відео)

Меотида: краса, яку навпіл розірвала війна (відео)

"Істерик ні в кого немає". Як живуть кияни під обстрілами.